fredag 5. april 2013

Chevretoast med kandiserte valnøtter


Ofte trenger man ikke en hel forrett om man skal servere en litt kraftig middagsrett. En liten chevretoast med kandiserte valnøtter vekker likevel apetitten. Den kan selvsagt også lages i større porsjoner om man ønsker en full forrett - eller et lite måltid. 

Det går godt an å lage toasten litt mer rustikk enn jeg har valgt å gjøre her.

Til 12 chevretoast

1 stykk rund avlang chevre
12 små skiver landbrød
2 ss smør

Glaserte valnøtter
2 ss olivenolje
2 ss mangoeddig fra Oliviers (eller annen eddik)
2 ss akasiehonning
1 ts salatkrydder fra Oliviers
12 valnøtter

Kok opp olivenolje, mangoeddik, akasiehonning og salatdressing. La det tykne litt og tilsett valnøttene. Ha valnøttene over på et bakepapir. Om det blir sirup til overs kan den holdes litt varm og has på chevren etterhvert.


Stek landbrødet forsiktig i en panne med litt smør til det får gyllen farge. Ha på chevre, og stek i ovnen noen få minutter på høy varme til chevren har smeltet. 


Ved servering: Ha på litt honning og kandiserte valnøtter og server.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar